machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Sammanfattning Chile

Kategori: Chile

Då var det återigen dags att skriva en sammanfattning. Att sammanfatta Chile känns lite konstigt då vi egentligen endast besökt Påskön samt har haft en weekend i huvudstaden Santiago och vi har inte upplevt något utanför dessa två resmål i detta avlånga land. Påskön var en fantastisk upplevelse och ön kändes verkligen isolerad från resten av världen. Utsattheten mitt i Stilla Havet kombination med tre vulkaner och stora stenstatyer på tiotals ton som karvats ut ur bergen för över 500 år sedan var verkligen en mäktig upplevelse. När vi sedan kom till Santiago blev det nästan lite chockartat för oss då Santiago är den modernaste staden som vi har besökt hittils under denna jordenruntresa.
 
Precis som i Peru är vi lite förvånade över maten, vi visste att Chile var ett bra vin- och köttland men kunde inte tro att det fanns så mycket potatis och potatismos. Köken påminner om varandra och i båda länderna finns Empanadas, Ceviche och Pisco i var och vartannat gathörn. Maten och drycken är fortfarande billig här även om den är dyrare än i Peru och vi har fortsatt kunna lyxa till det med ett besök per dag på restaurang. Det går att äta ute för 25:- men med öl/vin och med en finare kött- eller fiskrätt så blir priset kring hundringen. 
 
 
 
Chile är ett mycket vänligt land, allt ifrån att ungdomar hoppar av mopeden för att hjälpa synskadade över gatan till att någon plötligt stannar busschauffören eftersom de två bortkomna svenskarna längst bak i bussen borde kliva av nu och byta till tunnelbanan.
 
Nu byter vi världsdel, lämnat Sydamerika och flyger till Oceanien med första stopp i Sydney, Australien.
 
Tack Chile!

Kommentarer

  • Helena säger:

    Ha en bra tripp till nästa destination ni bortkomna svenskar. Glöm inte hoppa av planet (när det landat OBS!);)

    Svar: Tack för tipset! Vi kom av planet. Puss!
    Karin och Henrik

    2013-09-23 | 20:25:40
  • Sofia Nordén säger:

    Vilka beskrivningar.. Blir ju inte mindre sugen på att resa dit efter att ha läst detta 😊😊.. Pisco? Vad är det för maträtt??

    Hoppas resan till Australien går fiiint! 😘

    Svar: Pisco är ingen mat utan sprit. Man dricker gärna En drink som heter Pisco sour i både Peru och Chile. Den består av Pisco, socker, lime och vispad äggvita. Vi har prövat två gånger, en var svag och hur god som helst den andra alldeles är stark för mig i allafall:-) Resan till Australien var lång men gick bra. Puss och kram!
    Karin och Henrik

    2013-09-24 | 20:56:31
  • Helen säger:

    Åhhhh Väntar spänt på uppdatering från Australien:) ta hand om er och trevlig flygresa! Kram

    Svar: Uppdatering kommer snart vännen:)
    Karin och Henrik

    2013-09-24 | 23:12:41
  • Erik G säger:

    Karin & Henrik

    Jag följer nog med på er resa, även om jag inte skrivit något tidigare. Mycket spännande, må jag säga. Speciellt tycker jag att Påskön vore en plats att komma till - jag har läst en del om den; ganska nyligen i en bok om Thor Heyerdahl (han med Kon-Tikiflotten) som var där 1955 och undersökte och grävde ut stenbeläten.
    Det blir kul att läsa om era fortsatta öden; nu i helt andra kulturer.
    Och ät inte ihjäl er...
    Kram
    Erik

    Svar: Vad roligt att du följer oss här på bloggen. Påskön var helt fantastik och väl värt ett besök. Massor med kramar från oss.
    Karin och Henrik

    2013-09-25 | 22:25:43

Kommentera inlägget här: