machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Tongariro National Park

Kategori: Nya Zeeland

Efter Hobbiton körde vi till Tongariro National Park. Här åker man skidor på vintrarna och vandrar på sommrarna. Vårt mål var att gå Tongariro Alpine crossing vilket ska vara en av landets vackraste dagsturer men vädret har inte varit det bästa de senaste dagarna. Regnet, kyla och blåsten visste vi kunde förstöra våra planer. Vi blev förvarnade redan kvällen innan att leden inte skulle vara lämplig att gå om det dåliga vädret fortsatte men att vi skulle få tydligare information morgonen efter. Vi gick upp tidigt, drog undan gardinerna och kunde inte se många meter på grund av dimman och regnet. Lite besvikna klädde vi ändå på oss vandringkängorna och bestämde oss för att göra en variant av vandringen och gå en bit av sträckan. Vi ställde bilen vid slutet av leden och började vandra genom vacker skog och fina fjäll men efter en dryg timme så räckte inte ens vår envishet till för att ta oss vidare. Vindar som nästan hade omkull oss och en dimma som gjorde att vi inte ens såg allt det vackra fick oss att vända. Nästa gång vi är här får vi göra ett nytt försök.
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Sofia n säger:

    Verkar finnas en himlans massa vandringsleder i nz... Och alla ser lika vackra ut.. Synd bara att vädret inte var med denna gång.. Men gillar att ni gav det ett försök ändå 😃👍.. Heja er!!

    Svar: Ja vi som gillar att vandra har verkligen hittat rätt land. Vi ska snart göra ett nytt försök med en långvandring. Man ska inte ge upp! Puss och kram
    Karin och Henrik

    2013-10-17 | 09:27:29

Kommentera inlägget här: