machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Vinprovning

Kategori: Allmänt

Och så blev det mer vin. Lite tjatigt vi vet men det blir så när man befinner sig på ett ställe som detta och faktiskt råkar gilla vin. Idag spenderade vi eftermiddagen med vinprovningar. Vi blev rundkörda i en minibuss och besökte fyra av de cirka 40 gårdarna i området som bjuder på smakprover. För er som är nyfikna så var det gårdarna Saint Claire, Whiter Hills, Farmingham och Hunters som fick den stora äran att ta emot oss. Förutom goda viner så har vi fått njuta av vackra vyer över gigantiska vingårdar. Vi har även fått lära oss ett och annat om hur man odlar och tar hand om sina druvor. Kort sammanfattat så har vi haft en fantastisk dag. 
 
 
Nu väntar njutning av ett annat slag. I morgon åket vi till staden Akaroa och Banks Penninsula där en tvådagarsvandring på knappt fyra mil väntar. Vi hoppas att vädret är på vår sida den här gången. 

Kommentarer

  • Stefan säger:

    Härligt!
    Vi har alldeles nyss käkat lite räkor och njutit av en Sauvignon Blanc från family estate S:t Clair, Nya Zeeland. Vårt vita "husvin". Det var bra timing. Ha det fortsatt bra på er fantastiska resa önskar Ulla o Stefan.

    Svar: Härligt. Marlborough serien som vi dricker hemma är den som de exporterar medan de här även säljer vinerna där alla druvor kommer ifrån samma block. Vinprovningen som vi var på var den med bäst viner då de genomgående serverade reservas.
    Karin och Henrik

    2013-10-18 | 19:59:04
  • Thomas, Anna & Iris säger:

    Mmm, det låter som att ni fortfarande har det helt okej. Vi längtar faktiskt tillbaka lite, nästa gång tar vi med oss Iris.

    Vatten istället för vin som törstsläckare på vandringen minskar risken för fallskador.

    2013-10-18 | 20:20:21
  • Sofia n säger:

    Va kul att få besöka dessa vingårdar.... Och få med sig många tips hem 👍... Skål på den!

    2013-10-23 | 21:56:54

Kommentera inlägget här: