machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Singapore

Kategori: Allmänt

Singapore liknar inget vi sett tidigare under denna resa så vi är lite omtumlade av alla nya intryck och den klibbiga varma luften. 

Här finns superlyx och billigt skräp på samma gata och bredvid Michelin (ursäkta stavningen) restauranger så ligger foodcourts där vi äter oss mätta för 20 kr. 

Dagarna har spenderats vandrande runt staden i olika shoppingdistrikt, vi har ätit en andra frukost samt två luncher och kikar på lite sevärdheter.

En av höjdpunkterna var när vi helt plötsligt såg att en gammal smålänning hade slagit upp en butik med tillhörande restaurang som serverade svenska köttbullar och gravad lax.

På kvällarna har vi besökt något hippt (det är verkligen vi) hak och tagit en alldeles för dyr öl eller en Singapore Sling som tydligen uppfanns på Raffles Hotel här i Singapore (åh ja, den kostar därefter). 

Nu åker vi vidare till Vietnam med ett första stopp i Ho Chi Minh, undra om det är svalare där???

Kommentarer

  • ch Anita säger:

    Hoppas att era magar klarar all ny flora i matväg. Det ser ut att vara en upplyst stad.

    2013-11-03 | 12:13:35
  • Jossan säger:

    Härligt det ser ut. Trevligt att man kan äta sig mätt för 20kr i Singapore, det trodde inte jag. Fint för er att ni fick köttbullar och en kanelbulle:) P&K

    2013-11-03 | 17:58:52
  • Sofia n säger:

    Blir alldeles glad av alla härliga kort... Ni ser ut att ha haft en toppen vistelse i Singapore 😃😃👍.. Hoppas Vietnamn blir lika bra 😘

    2013-11-03 | 20:56:42
  • Thomas, Anna & Iris säger:

    Skönt att ni får chansen att äta kinesisk mat och köttbullar när ni åker jorden runt, sånt är ju svårt att få tag i här hemma. Singapore ser kul ut! Njut av vistelsen i Vietnam, det lär vara riktigt varmt erfar vi. Iris är nybadad och nyfiken på sin faster och den där mörkhårige killen på bilderna.

    Undvik att ringa Försäkringskassan från utlandet om ni vill ha råd att semestra igen.

    2013-11-03 | 21:40:33

Kommentera inlägget här: