machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Sammanfattning Vietnam

Kategori: Vietnam

Som ni säkert har märkt så har vi tagit "riktig" semester den senaste veckan och inte ägnat mycket tid till denna blogg men nu är det så redan dags att sammanfatta vår vistelse här i Vietnam. 
 
Återigen har de varit stora kontraster med Ho Chi Minh som en kaotisk storstad där vi ägnade tid till minne av kriget vilket berörde oss djupt. Det gjorde oss sedan gott att komma ut till Phu Qouc, en lugn paradis ö där vi gått barfota i sanden till både lunch- och middagsrestaurangerna och där dagen spenderas på rygg i en solstol medan vi funderat på vilken strandrestaurang som står på tur att få ta emot oss. Vi är väldigt nöjda med att vi valde att besöka Phu Qouc, detta lilla paradis som vi tyvärr befarar kommer att vara som vilken turistö som helst inom 5-10 år. Överallt pågår tillbyggnader på hotell, utbyggnad av infrastrukturen och de görs reklam för gigantiska resorter där byggnationerna ännu inte startat. 
 
Vi har haft en fantastisk tid även i detta land men till skillnad från många av de tidigare resmålen är vi inte säkra på att vi kommer tillbaka då vi även vill besöka grannländer som Malaysia, Indonesien, Kambodja och så vidare... Nu laddar vi om för att via Ho Chi Minh och Guangzhou ta oss upp till kylan i Peking. 
 

Kommentarer

  • Stefan säger:

    Det ser inte ut att gå någon större nöd på er! Måste vara skönt för er att ligga still på samma ställe flera dagar i sträck efter allt ert resande.

    2013-11-14 | 21:41:56
  • Sofia n säger:

    Haha... Vilka härliga regler på motorbike körningen.. Och kan bara instämma förre talare.. Måste varit skönt att få ligga still på ett och samma ställe under några dagar!! Hoppas resan i china gått bra!! Puss

    2013-11-16 | 08:47:54

Kommentera inlägget här: