machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Ho Chi Minh city

Kategori: Vietnam

 
 
 Dag 1: Redan i taxin från flygplatsen märktes det att Vietnams största stad är som en storstad i Asien ska vara: het, tutande, doftande och så fylld med människor och mopeder. Väl framme på hotellet där vi tänkt njuta av att sova tre nätter på samma ställe i ett rum med balkong fick vi veta att i inte kunde få vårat bokade rum första natten men vi kunde få ett annat och sen så var det bara att byta till natt nummer två. Vi frågade varför vi inte fick det rum som vi bokat och betalat för. Svaret var att vi bokat så sent. Konstigt tyckte vi och visade upp bokningen som var gjord i februari. Oj vad de skämdes men vårt rum gick såklart inte att trolla fram. Det märks som sagt att vi har kommit till Asien, allt är så härligt oorganiserat. På kvällen hann vi med ett besök på stadens krigsmuseum där vi fick lära oss massor om det fruktansvärda Vietnamkriget. Rummen på museet var fyllda med berättelser och bilder som inte kan lämna någon oberörd. Det blev tillslut outhärdligt att vara där inne men landets historia är helt omöjlig att blunda för.
 
 Dag 2: Vi promenerade runt i staden som består av miljontals med mopeder som väller fram på gatorna. För att lyckas gå över en väg har vi fått lära oss att bara bestämma sig och börja gå och inte stanna till för än man är över. På så sätt kan mopederna köra runt dig. Känns inte jättebra alla gånger men det är enda sättet. Väl tillbaka på hotellet fick i vårt rum med balkong och utsikt över den hektiska staden. På kvällen var vi på en traditionell dockteater vilket var en speciell upplevelse. Högljut och färgglatt precis som staden. Vad den handlade om vet vi inte riktigt då den var på vietnamesiska men underhållande var det. Sedan blev det cykeltaxi till en båt vid floden som vi åt middag på medan den sakta kryssade runt. 
 
 
 Dag 3: Vi åkte till Cu Chi-tunnlarna som användes för att leva skyddat under kriget. Vi fick ännu mer krigshistoria berättat för oss medan vi vandrade runt över delar av det 250 kilometer långa tunnelsystemet. Vi fick även testa på att krypa i tunnlar som blivit lite breddade för att turister ska få plats. Helt ofattbart att människor har levt flera veckor i sträck i smala gångar under jorden. Tillbaka i staden åt vi fantastiska vårrullar och så bokade vi in en 3 timmar lång spabehandling. För de 650 kronorna vi betalade så hade vi inga förväntningar men efter att ha blivit skrubbade och masserade från topp till tå så gick vi leende därifrån. Väl spenderade pengar på våra trötta kroppar. Ett matstopp på nattmarknaden innan vi somnade samma sekund som vi lade huvudena på kuddarna.
 
 
Det finns så mycket mer att skriva om alla intryck och upplevelser här i Ho Chi Minh men det här har redan blivit ett långt inlägg. Vi gör oss nu redo för en kort flygresa till ön Phu Quoc. Där väntar sju dagar med ett lite lugnare tempo på stranden. Det ska bli skönt med lite semester nu!
 

Kommentarer

  • Ellinor & Co säger:

    Hej älskade äventyrare!
    Vad ni har hunnit med! Vi har inte hunnit med att följa er på bloggen som vi velat, men er resroute sitter på köksväggen och vi flyttar en liten svensk flagga på vår stora världskarta i köket så vi tänker på och pratar om er hela tiden. Nu har jag och Elsa tagit oss en stund på morgonen och läst nästan hela bloggen. Vilken resa. Jag får tårar i ögonen för er skull - att ni får uppleva det ni drömt om så länge. Nu är det inte så himla långt kvar. Vi längtar efter er och vill boka in en heldag med er så snart ni kan när ni kommit hem.
    Många kramar
    Ellinor

    Svar: Ja det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse och vi kunde inte föreställa oss att den skulle bli så lyckad som den varit hittills. Världen är en häftig plats. Snart är det dags att ladda inför pepparkakshusbygge och massa annat mys. Vi längtar efter att träffa er. Massa kramar!
    Karin och Henrik

    2013-11-06 | 09:06:44
  • Göran och Anita säger:

    Fantastiskt ad ni får uppleva. Vi önskar er allt gott.

    Svar: Upplevelserna staplas på varandra :) vi saknar er! Kram
    Karin och Henrik

    2013-11-06 | 09:45:56
  • Sofia n säger:

    Haha "skönt med lite semester"... 😂😂

    Vilka fantastiska dagar.. Och vad ni hunnit med.. Både glada och kanske inte så glada men lärorika upplevelser!!

    Är så glad över att ni bloggar under er resa!! Så kul att följa!!


    Svar: Vi är glada över att du följer oss och du ligger väldigt bra till för priset årets kommenterare. Kram
    Karin och Henrik

    2013-11-06 | 13:10:52
  • Lena Tannfors säger:

    Verkar vara en underbar resa ni är på !Känner igen beskrivningen av en storstad i Asien från när jag var i Bangkok. Härligt! /Kramar Lena

    Svar: Asien är verkligen speciellt, ett härligt kaos på något sätt. Kram
    Karin och Henrik

    2013-11-08 | 15:28:50
  • Jossan säger:

    Alltid lika roande och glädjande att läsa om era strapatser, det förgyller höstmörkret här hemma.

    Hur länge är ni i Vietnam? Ni är i södra nu va? Det är ju en supertyfon som är på väg från Philippinerna till Vietnam, men på kartan ser den ut att vara på väg mot norra delarna och Sydkinesiska havet. Vi hoppas innerligt att ni inte ska röra er i dessa trakter.

    Ni saknas här hemma. Nu ska vi på auktion. Puss o kram från oss i Nypan!

    Svar: Hej,
    Ja vi är i sydvästra, på en ö nära Kambodja. Flyger till Ho Chi Minh igen den 14 och sedan till Peking den 15. Saknar er också! Kram
    Karin och Henrik

    2013-11-09 | 09:53:53

Kommentera inlägget här: