machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Påskön

Kategori: Chile

 Så länge vi båda kan minnas har vi drömt om att resa till Påskön och nu har vi äntligen varit där. Ön var så obeskrivligt vacker och spännande. Vi blev upphämtade på den lilla flygplatsen av ägaren till campingen som vi skulle bo på. Vädret var dramatiskt och det regnade och blåste ena sekunden men det vände lika fort till solsken och en varm och klibbig hetta och så tillbaka till regnet osv. Boendet i en liten stuga låg mitt ute på en udde med havsutsikt åt alla håll och i perfekt lägen för att se solnedgången. Vi gick den knappa kilometern in till staden Hanga Roa som är öns enda stad och består av ett par gator. Där låg små butiker och restauranger mysigt inramade bland palmer och fruktträd. Vi var beredda på att allt skulle vara väldigt dyrt för det är vad vi har läst men blev snabbt positivt överraskade, förmodligen för att vi är vana vid priserna i Sverige. Vi handlade mat, gjorde oss hemmastada och bokade en bil till morgonen därpå innan vi somnande med leende på läpparna, tänk att vi var på Påskön!
 
Det var inget svårt att komma upp ur sängen nästa morgon när vi visste att det var dags att upptäck ön. Hela dagen åkte vi runt på skummpiga vägar och hälsade på stenstatyer och besökte historisk platser. Favoriten var nog "barnkammaren" där alla statyer en gång blev uthuggna ur berget innan de flyttades vidare till sin plats på ön. Överallt vandrade det djur fritt och djurvänner som vi är kunde vi inte låta bli att stanna och prata med alla välmående kossor, hästar och hundar. Tänk om alla djur kunde ha det så bra som där.
 
Vi hann med nästan hela ön på en dag med bil så sista dagen ägnade vi åt kortare utflykter och dykning i mycket klart vatten. Det var svårt att ta farväl av något som vi vet är så långt hemifrån och svårt att återvända till men man ska aldrig säga aldrig.
 
Tack Påskön! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Göran och Anita säger:

    Underbart att ni har det så bra. Ha en bra fortsättning med er resa. Anita o Göran

    2013-09-20 | 08:47:43
  • Helena säger:

    Låter fantastiskt. Sååå kul att få följa er resa. Kramar!

    2013-09-20 | 09:32:24
  • Thomas, Anna & Iris säger:

    Häftigt. Mäktigt att kunna säga att ni varit på Påskön. Fina bilder tar ni också. Kul att följa!

    Pussa bara varandra så får ni i värsta fall samma sjukdomar med er hem.

    Svar: Vi har funderat på detta länge men har nu tagit mod till oss att fråga, kommer alla goda råd från egna erfarenheter? Kram
    Karin och Henrik

    2013-09-20 | 20:35:27
  • Sofia Nordén säger:

    Woow!! Påskön!! Lät ju urmysigt med bungalow på stranden.. Skönt att höra om värme och sol.. Här börjar hösten komma 😜..

    Vart bär det av nu??

    Svar: Hej Fia,Lite sent svar men vi skyller på den "snabba höghastighets uppkopplingen" som finns här i Sydamerika. Santiago avverkas för tillfället men sent imorgon bär det av till flygplatsen för resa till Sydney. Kram
    Karin och Henrik

    2013-09-21 | 21:36:13
  • Jossan säger:

    Ser helt fantastiskt ut och med era texter förstår man verkligen hur fantastiskt det var. Kram på er

    2013-09-22 | 16:30:00

Kommentera inlägget här: