machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Cusco

Kategori: Mat

 
 
 
Framme i Cusco, 3400 meter över havet i Anderna. Vi blev snabbt kära i den vackra staden som var Inkarikets navel och huvudstad. Checkade in på hotellet och blev genast bjudna på vår första kopp cocate. Här äter och dricker man mängder av coca som är blad från cocabusken och sägs hjälpa mot höjdsjukan som man lätt drabbas av här. Det smakar ungefär som grönt te. Lite påverkade av höjden är vi allt. Huvudena känns tunga och vi blir lätt andfådda men annars mår vi bra. Promenerade runt och fotade staden med alla små gator och vackra byggnader. Här går det alpackor runt på gatorna och det kostar massor att fota dem och deras ägare, såklart. Mycket handlar tyvärr om turism här men det finns också lugna smultronställen. Måste nog erkänna att vi än så länge inte lever som några sparsamma backpackers. Bor på fina hotell och äter såväl lunch som middag på restauranger och vi njuter så länge det varar för det kommer tuffare tider längre fram på resan. I går träffade vi vår guide som ska släppa oss runt Inkaleden. Vi fick karta och lite packtips, bokade sovsäckar och vandringsstavar. Han rekommenderade oss att dricka mycket cocate men äta lite tiden som är kvar innan vandringen vilket var lite av besvikelse. Vi hade hoppats på att få kolhydratladda med den goda peruanska maten men tji fick vi. Nu blir det soppa och rawfood vilket vi i och för sig också älskar så det går ingen nöd på oss. Runt varje hörn finns det vegetariska och hälsosamma rawfoodrestauranter, massörer, span och kiropraktorer. De satsar på hälsa här och staden skiljer sig väldigt mycket från de städer vi tidigare besökt. Vi har en galen dygnsrytm. Somnar vid 20.00 och vaknar vid 05.00 men vi gör ännu inget för att ändra på det då den rytmen passar bra på Inkaleden. Nu har vi ätit klart vår frukost. Avocadon och frukten smakar himmelrike här och all juice är färskpressad. Vi ska försätta upptäcka Cusco men hör av oss snart igen. Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Helena säger:

    Låter helt fantastiskt. Skönt att ni är framme ordentligt och har det bra. Gud vad kul att kunna följa er. Ser fram emot nästa uppdatering redan. Kram till er!!!

    Svar: Snart får du förhoppningsvis en uppdatering till kära syster. Det är lite si och så med uppkopplingen men vi jobbar på det. Kram
    Karin och Henrik

    2013-09-05 | 16:15:15
  • Jossan säger:

    Jag håller med, himla roligt att höra från er o att ni har det bra. Verkar väldigt trevligt i Cusco. Varför ska man hålla igen med maten? Just den biten verkar tråkig. men ni får lägga pengarna på massage o spa istället. Hemma är allt bra. Pontus är på jakt så det ekar i nya lägenheten. Ser fram emot ert nästa inlägg. Puss o kram

    2013-09-05 | 18:51:01
  • Sofia Nordén säger:

    Ååå, va gott med nypresssade juicer och rawfood.. Ni ser ut att ha det fantastiskt.. Så kul att följa er!! Ja, undrar samma.. Varför får ni inte äta för mycket innan vandringen, beror det på höjden??

    Hoppas vandringen går bra .. Ser mycket fram emot nästa inlägg 😊

    Svar: Empanadas är piroger med olika fyllningar men tyvärr utan speciellt mycket smak. Tror att det är höjden och rädslan för att vi ska bli åksjuka på bussen mot leden som gör att de vill att vi inte ska äta. Längtar så himla mycket efter vandringen nu. Hoppas allt är bra med dig och familjen och att du trivs som fru Nord'en. Har sagt det förr men säger det igen, bröllopet var helt magiskt. Puss och kram!
    Karin och Henrik

    2013-09-05 | 22:38:16

Kommentera inlägget här: