machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Conca y Toro

Kategori: Chile

En kall och regnig morgon satte vi oss på tunnelbanan för att ta oss till dem berömda vingården Conca y Toro. Eftersom det krånglade lite med bokningen på hemsidan så ringde vi innan för att försäkra oss om tid och att visningen skulle vara på engelska. Vi blev då rekommenderade en tidigare tur som skulle vara på engelska och tog den. När vi kom fram visade det sig att vi blivit bokade på en spansktalande visning. Vi kunde välja mellan den eller att vänta i nästan fem timmar för att få gå på den visning som vi från början hade bokat, krångligt värre. Det slutade iallafall med att vi visades runt på den vackra vingården tillsammans med 40 spansktalade turister. Vi förstod inte ett dugg men hade det bra ändå. Med jämna mellanrum gjordes det pauser för att smaka på vin och vi fick även gå ner i den enorma vinkällaren. Visningen avslutades med ost och vinprovning, såklart även den på spanska så vi gjorde helt enkelt som de andra gjorde, skrattade när de andra skrattade och skrattade när de skrattade åt oss. Vi hade helt enkelt en knassig men fantastiskt dag och vi gissar att vinet smakar lika gott oberoende av vilket språk man talar.
 
 
Vingården i vintervila. 
 
 
 
Vinkällaren
 
 
Vinkällare igen. De släckte ner ljuset och på källarens väggar visades ett bildspel. Det var historien om vingårdens ägare som spred rykten om att djävulen bodde i källaren för att bli av med vintjuvarna som härjade på hans ägor.
 
 
Här är djävulens källare som har gett namnet till vinet Casillero del diablo "Djävulens källare" som är vanligt hemma i Sverige. 
 
 
Fantastisk vinprovning.
 
Nu ska vi ut och promenera i Stantiago ett par timmar för att senare ikväll sätta oss på flyget mot Australien. 

Kommentarer

  • Jossan säger:

    Ha ha ha. Kanske vinet tom smakade lite godare ihop med spanska än det skulle gjort med engelska. Det blev ju mer originellt iaf. Här hemma ösregnar det för tillfället så vi kurar ihop oss inomhus. Typisk söndag i september. Ni har ju verkligen valt rätt årstid att bege er iväg :) Hoppas långa resan till Australien går bra! Stor kram från oss!

    2013-09-22 | 16:26:28
  • Stefan Hedblom säger:

    Druva? Vilken druva pratar ni om? Är det Carmenere undrar fader Stefan.


    Svar: På gården odlades det 27 olika druvor och på vinprovning gick vi igenom 4 olika, där Carmenere var en utav de tre röda som vi provade. De andra som även var med på vinprovningen var Merlot, Sauvignon och Sauvignon Blanc. Samtliga viner under provningen var Marques Casa Conca medan de två fick vi prova under vandringen var vanliga Conca y Toro. Kram
    Karin och Henrik

    2013-09-22 | 20:00:30
  • Sofia Nordén säger:

    Oj... Så det kan bli. 😜. Men tur att vin smakar detsamma oavsett om det är spanska eller engelska som pratas till 😊😊

    2013-09-24 | 20:53:11

Kommentera inlägget här: