machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Stora Barriärrevet

Kategori: Australien

Då var vi tillbaka på fast mark igen efter att ha spenderat två dagar ute på havet. Fösta dagen åkte vid ut mot revet vilket tog lite drygt en timme. Väl på plats så var det äntligen dags att sätta igång med dykningen. Innan lunch hann vi med två fantastiska dyk. Känslan att simma runt bland koraller och fiskar medan det enda du hör är din egen andning är obeskrivligt häftigt. Efter lunchen blev vi lämnade till den andra båten, Taka, där vi skulle spendera natten och det var då vi började med vår kurs. Ner i vattnet igen för att träna att ligga rätt i vattnet för att göra av med så lite syre som möjligt och undvika att slå i alla ömtåliga koraller. Efter dyket var det dags att ta tag i läsandet. Flera kapitel skulle hinnas med och det skulle svaras på frågor.
 
 
Vi är ovana dykare och var bokstavligen helt slut efter de tre första dyken men det var lätt att tagga om till dagens sista dyk, nattdyket. Ner i det mörka vattnet med endast ficklampor som ljuskälla fick vi ett fantastiskt dyk. När vi skulle upp och de tände en lampa vid båten så samlades det mängder av fiskar och hajar i ljuset. Tio hajar lyckades vi räkna till innan de var dags att simma upp till ytan. Efter att ha gått igenom all teori med våra fantastiska instruktörer så somnade vi så snart huvudena hamnade på kuddarna.
 
 Vi vaknade med ömma kroppar, åt lite frukost och hoppande sedan ner i vattnet igen. Tre dyk där vi fick testa på att dyka djupt(30 meter), navigera med kompass och så ett avslutande dyk då vi fick användning av allt det vi tränat på. I början trodde vi att schemat var för tufft för att hinna och orka med men lika mycket energi som dykningen tar lika mycket ger den tillbaka. Vi gjorde våra sju dyk och upplevde så mycket. Trötta men stolta åkte vi tillbaka med våra nya licencer. Vi fortsatte att prata dykning medan vi skålade för att fira, åt middag och tillslut däckade i sängen. 
 
Nu är det dags att lämna Cairns för att sätta oss på bussen som tar oss längre norrut till staden Port Douglas. Vi har ännu inte planerat våra dagar där så vi får ta dem som de kommer. 

Kommentarer

  • Göran och Anita säger:

    Vilken fantastisk upplevelse det måste ha varit med alla fiskar m. m. JAG ÄR GLAD FÖR ER SKULL.

    2013-10-03 | 17:49:45
  • Erik G säger:

    DETTA skulle jag vilja vara med om! Så fascinerande!

    Jag antar ni hade lite varmare vatten än det var på Landet i går, 10°C; jag var ute en sväng och vinterfixade i vackert höstväder.
    Fortsätt era utforskningar så vi hemmavarande kan resa i fantasin.
    Erik

    Svar: Vi skippade bastun då yttemperaturen ligger på 27 och nere på 15 meterdjup är det kring 25. Hälsa Kari! Kram
    Karin och Henrik

    2013-10-03 | 17:55:04
  • Helena säger:

    Låter underbart (minus hajarna). Blubb, blubb på er!

    2013-10-03 | 20:45:37
  • Lena Tannfors säger:

    Hej där resenärer! Jätteroligt att följa er resa. Verkar helt fantastiskt!! Kramar Lena

    Svar: Hej, kul att du följer oss uppe i norr. Hoppas allt är bra med er och hälsa hela familjen. Kram
    Karin och Henrik

    2013-10-04 | 08:44:37
  • Sofia n säger:

    Wow!! Låter tufft men väldigt häftig upplevelse!! Grattis till era nya licencer.. 😊🎉

    Svar: Tack snälla! Puss
    Karin och Henrik

    2013-10-06 | 07:51:18

Kommentera inlägget här: