machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Port Douglas

Kategori: Australien

Vi har nu spenderat tre dagar i staden Port Douglas vilket är ett riktigt paradisställe. En minut ifrån vår lägenhet ligger en sex kilometer lång vit sandstrand, vattnet är kristallklart och palmerna fyllda med kokosnötter. Från början hade vi inte tänkt boka in oss på något utan bara ta dagarna som de kom men det tog bara några timmar innan vi längtande ut till reven igen. Vi började dock vistelsen med svenskt fredagsmys (tacos såklart!) trots att de endast var torsdag men bestämde oss snart för att planera in något det kommande dagarna.
 
 
Vi bokade en heldag med snorkling ute på en seglande katamaran. Vi hade en helt fantastisk dag ute på vattnet. En stor och lyxig båt med bara 20 passagerare blev seglade ut till en liten ö som omringades av korallrev. Vi som tvekat ett tag på att snorkla istället för att dyka blev inte besvikna. Bara några meter från båten stötte vi på såväl hajar, sköldpaddor och färgglada koraller, vad mer kan man önska? Vi spenderade så mycket tid vi bara kunde i vattnet och tog oss endast upp för att njuta av den mumsiga maten innan vi var i igen. Nu har vi bara en kväll kvar i Australien och den måsten vi fylla med att tvätta och återigen packa ryggsäckarna för att i morgon flyga över till Auckland och Nya Zeeland. 
 
Tiden går så fort men vi njuter verkligen av varje sekund (kanske inte alla timmar på flygplatsena och i planen men de är svåra att komma undan). Att resa är vår grej helt enkelt. 

Kommentarer

  • Sofia n säger:

    Åh, va kul... Kan bara tänka mig vad häftigt det är att se de gigantiska sköldpaddorna och fina fiskarna på nära avstånd!! Hajarna hoppar jag gärna 😜☺..


    Svar: Men hajarna som är så fina och goa.
    Karin och Henrik

    2013-10-06 | 07:55:11

Kommentera inlägget här: