machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Hobbiton

Kategori: Nya Zeeland

Nu ska vi försöka komma ikapp med vad som hänt sedan sist vi skrev. Efter vackra Coromandel åkte vi söderut och stannade endast för att sova och bada i de varma, föryngrande och stinkande källorna som finns lite överallt här. Vi bokade in oss på en riverrafting och fick en jätterolig dag i en gummiflotte som krängde hit och dit medan vi höll oss fast och skrek av förtjusning. Tyvärr finns de enda bilderna därifrån på en cd-skiva så dem behåller vi oss för oss själva så länge. Sen blev det dags att besöka Hobbiton. Hobbiton är en av inspelningsplatserna för de gamla filmerna Sagan om ringen och de nya filmerna Hobbit. 
 
Vi gick på en guidad visning och fick veta massor om hur man hittat den vackra fårfarmen där man byggde upp denna lilla by med alla små byggnader som var de småväxta hobbitsarnas hem i filmerna.
 
Många av byggnaderna finns i två olika storlekar för att man i filmerna skulle lyckas skapa illusionen av att en del av karaktärerna är små medan en del är stora. 
 
De små husen har så många detaljer och välskötta trädgårdar. För ungefär ett år sedan spelade man in film här men just nu är den endast till för besökare.
 
Vår guide berättade om flera olika filmtrick och incidenter under inspelningarna som går att hitta i filmerna om man tittar riktigt noga så nu är vi sugna på att se om filmerna.
 
 Turen avslutades med dryck framför öppna spisen på krogen "Green dragon" som också finns med i filmerna.

Kommentarer

  • Göran och Anita säger:

    Synd att vädret spelar er ett spratt, när ni skulle uppleva så mycket fint. Men vädret kan man inte rå på. Ha en fortsatt fin resa.

    Svar: Nej vädret är svårt att påverka. Det har regnat och blåst i snart en vecka nu så vi hoppas att det snart blir bättre. Massa kramar från oss!
    Karin och Henrik

    2013-10-15 | 09:09:35
  • Sofia n säger:

    Va kul att få det i verkligheten.. Som att gå in i en saga ☺.. Förstår att ni blir sugna på att se filmen igen

    2013-10-17 | 09:25:24
  • Jossan säger:

    Mysigt!

    2013-10-18 | 19:58:24

Kommentera inlägget här: