machupeking.blogg.se

Vår resa från Machu Picchu till Peking.

Bay of Islands

Kategori: Nya Zeeland

Fösta riktiga utmaningen i Nya Zeeland var att köra ut bilen från uthyrningsfirman. Här sitter ratten på fel sida, man kör på fel sida vägen och inte nog med det så sitter gas-och bromspedalerna fel liksom vindrutetorkare och blinkersspakar. Vindrutan fick jobba lite hårdare än vad som är vanligt när det inte regnar men utöver det så gick första dagen bakom ratten helt okey.
 
 
Vi körde norrut mot Bay of Islands och hittade ett superfint motel i staden Paihia. Här är det lätt att få tag i boenden med eget kök och vi tycker det är så skönt att kunna handla och laga vår egna mat. Nu är det slut på restaurangbesök för ett tag, istället är det matlådor och kaffetermos som gäller.
 
 
Äntligen blev det dags att dra på sig vandringsskorna igen och utforska en av alla vandringsleder i området. Vi valde den som gick mot ett vattenfall. Jättefin promenad. Vi tog även båten över till grannbyn Russell där vi fortsatte att promenera och fika i gräset med havet som utsikt. Det märks att det är vår och lågsäsong ännu. Hit åker många för att bada på de vackra stränderna och segla på det klara vattnet på sommrarna Men nu är det nästan tomt. Vi njuter att lugnet och den sköna temperaturen, omkring 15 grader. 
 
Nu packar vi in oss i bilen och åker söderut igen. 

Kommentarer

  • Göran och Anita. säger:

    Vilka underbara bilder. Ni år fantastiska på att rapportera. Ha det fint och upplev den fina miljön.

    2013-10-10 | 08:48:43
  • Jossan säger:

    Hej på er!
    För det första: Har ni sett att det är en man i södra stockholm som vunnit drömvinsten 152 miljoner?! Dom har försökt nå mannen utan framgång står det. Det är inte du broder? Skulle väl sitta fint med lite extra reskassa:)

    Underbara bilder och härligt att höra er rapportera allt fantastiskt. Saknar er här hemma! Kramar från mig och Pontus

    Svar: Jo absolut (har jag glömd berätta det?)! Det är därför vi delar dusch och toalett med okända!
    Karin och Henrik

    2013-10-10 | 20:22:35
  • Helena säger:

    Kör försiktigt!

    2013-10-10 | 22:53:03
  • Sofia n säger:

    Shit va duktiga ni är som kör vänstertrafik.. Och vilken magisk natur!! 😍

    2013-10-11 | 16:45:07

Kommentera inlägget här: